Рецензія на Гнів титанів

Рецензія на Гнів титанів Гнів титанів / Wrath of the Titans (2012)

Ця робота чудового режисера Джонатана Лібесмана, раніше відомого громадськості своїм епічним «шедевром» «Інопланетне вторгнення: Битва за Лос-Анджелес», ще на ранніх етапах свого розвитку видавала ясне поняття про те, що фільм збирається стати півторагодинним набором картинок і спецефектів, такі фільми я віддаю перевагу називати жуйкою для очей.

Якщо ви є шанувальником хорошої акторської гри, грамотного сюжету, любите і цікавитеся давньогрецькою міфологією, то поспішу вас скоріше не те, що засмутити, а швидше навіть порадувати тим фактом, що нормального фільму на давньогрецьку тематику як не було, так і немає. Недавня картина Гнів титанів Лібесмана виключенням не стала.

З самого початку фільму не можна не помітити акторський склад: Сем Уортінгтон в ролі непереможного напівбога Персея, Ліам Нісон в ролі його батька і бога-громовержця Зевса тощо. Тим не менш, незважаючи на властиві давньогрецької міфології до величі і немислимого пафосу, герої виглядають просто смішно і нікчемно. Причому це можна сказати як про протагоністів, так і антагоністах, більш-менш на тлі всього цього цирку можна виділити бога війни Ареса, який і той у кінці фільму настільки веселить своєю дурістю і нікчемністю, що стан веселощів плавно переходить в стан крайнього роздратування. Розамунд Пайк взагалі трошки дивно дивилася на тлі всього фільму, ніби на знімальному майданчику вона опинилася випадково, нічого цікавого проявити вона не зуміла.

Лиходії це окрема історія. Здавалося б всесильні надістоти, пізнають смак битви століттями, без будь-яких особливих проблем за лічені хвилини відкидають копита завдяки Персеєві, молодому напівбогу. Батько всіх богів і саме уособлення могутності Кронос, за лічені секунди відправляється назад у Тартар Персеєм через нападів своєї ідіотії, гарчання і якихось незрозумілих позивів.

Також дивно, що багатомільйонний лабіринт, який побудований Гермесом для ув'язнення в Тартар, а проходиться він головними героями за 10 хвилин реального часу. Всі діалоги абсолютно штамповані і взагалі намагаються бути подібними на високоінтелектуальні. Особливо радує момент, коли бог загробного світу Аїд включає режим мудреця, розмірковуючи на тему екзистенціальної філософії, зачіпаючи порожнечу і небуття.

Бюджет фільму дарма не пропав, 150 мільйонів доларів свою справу зробили, сутички дійсно епічні, барвисті і захоплюючі. Те, як Персей бореться з давньогрецькими монстрами і істотами вражає. Але, на жаль, на цій сумній ноті всі плюси фільму закінчуються, виділити тут щось ще просто-напросто не можна. Навряд чи ви щось втратите, не подивившись цей фільм. Трохи сумно, оскільки могло бути куди цікавіше, розумніше і атмосферніше. Фільм на один раз, не більше.