Рецензія на Паркер

( Голос )

Рецензія на Паркер
Паркер / Parker (2013)

Незвично. Незвично для даного жанру. А який таки жанр? Бойовик? Навряд чи, є щось інтелектуальне. Трилера теж немає, занадто мало інтелектуального. У фільмі немає сильних емоцій типу крутизни і безстрашності супер героїв рятувальників, ні яскраво вираженої любовної лінії, ні моралізаторства. Нічого. Можна навіть майже вжити такі слова як рівно, монотонно, але шалено захоплює і змушує додивитися до кінця. Як для всякого якісного американського фільму властива безпосередність і сила впливу.

Головні герої:

Паркер (Джейсон Стейтем). На початку постає в образі священика (цей наряд йому необхідний для скоєння пограбування). Звичайно ж автори не спроста одягають його в одяг святого отця, по суті це і є його образ у фільмі, але тільки він незвичайний святий отець, а той який говорить: «To get away clean, you have to play dirty». У нього своя релігія. Ось так він творить добро і заробляє на життя. Паркер професійний злодій. Шви на руці, шрами на спині, чотири зламаних ребра, два вогнепальних поранення - це його спосіб життя. Його марно міняти, йому марно щось говорити. Він все одно не зміниться.

Леслі (Дженніфер Лопез). Якимось дивним чином будучи ні ким (ні дівчина, ні дружина головного героя, ні навіть повноцінний його напарник в справах) дуже гармонійно вписується в картину і прикрашає її. Леслі потребує грошей, її робота не приносить прибутку, спроби заробити гроші стандартним шляхом безуспішні, вона самотня, життя не цікаве, один день схожий на інший. Але вона чарівна, легка, авантюрна, безстрашна, завдяки чому стає як би помічником Паркера. І таке небезпечне співробітництво, як це не дивно, наповнює її життя і ... приносить довгоочікуваний дохід.

І нарешті Флорида . Захоплюючі види міста і його бездоганної природи, на тлі яких розігруються бої, дозволяють створити ефект сприйняття на контрасті і посилюють вплив сюжету картини на глядача. Отака війна в раю.

Ну і на завершення, навіть якщо ви не шанувальник такого роду фільмів, він не залишить вас байдужим. Насправді - незвично і якісно.