загрузка...

Рецензія на Таймлесс. Рубінова книга

( Голос )

Рецензія на Таймлесс. Рубінова книга
Таймлесс. Рубінова книга / Rubinrot (2013)

Казка про те, як кілька британський і трохи жіночний хлопчик і настільки ж британська і порядком бойова дівчинка у фільмі, знятим німцями, подорожують у часі у пошуках французького містика. Досить гідна казка, треба відмітити.

Вщух вже шум довкола екранізації Гаррі Поттера, хоч і книги про нього все так само зачитуються до дірок, швидко перегоріли Сутінки, отримавши свої срібні колоші, і наші серця захотіли нової саги. За збігом обставин, у німецької письменниці Керстін Гір знайшлося, що запропонувати світові. Її трилогія про подорож в часі припала до душі кіношникам, і перед нами вже готова перша екранізація! Так ми дізнаємося про Гвендолін Шеферд, яка живе в, як я вже сказав, Великобританії, а ще точніше - Лондоні, і є носієм рідкісного гена, що дозволяє подорожувати в часі. До нещастя, контролювати цей процес вона не в змозі. І тут на допомогу їй приходить таємничий орден, який присвячує своє існування вивченню подорожей у часі, і хоче замкнути якесь «коло крові», що може дати безмежну владу. Але що насправді приховує орден? Кругом суцільні недоговорки, а половина рядових членів і зовсім не знає - кому і для чого трудиться. Та ще й інше стародавнє братство намагається перешкодити їхнім дослідженням. Погоні, красиві сукні, магія, ну і без романтичної лінії не обійшлося. По суті, головна героїня - дівчинка-тінейджер, і на Доктора Хто не тягне навіть близько, а її напарник занадто зарозумілий, що б бути повноцінно серйозним. Ну, сиквели покажуть, куди це заведе.

Треба сказати - відразу помітно, що бюджет фільму не дозволив розвернутися на повну котушку, та й акторська гра деяких персонажів не дотягує до бажаного рівня. Але за сюжет, за забавну тітоньку, графа-містика, загалом-то, головну героїню і непоганий, хоч і рідкісний гумор, фільм варто оцінити позитивно.

Рецензії користувачів