загрузка...

Рецензія на Захисник

( Голос )

Рецензія на Захисник Захисник / Safe (2012)

Мабуть Боаз Якін скучив за часом, коли бойовики були зубодробильні, коли кров лилася рікою, а зброя стріляла практично без перезарядки, от і вирішив зняти фільм, з усіма цими елементами запросивши на роль єдину людину, який своєю харизматичністю додасть неповторний колорит дійства. Так і з'явився, за моїми відчуттями, «Захисник» з Джейсоном Стетхемом в головній ролі. Я зізнатися не вірив, що режисер, який зняв такий пронизливо-душевний фільм як «Згадуючи титанів» може зняти якісний бойовик. Помилився.

Сюжет досить специфічний, але в класичних традиціях - одні погані дядьки експлуатують здібності хорошої дівчинки, граючи на її почуттях до хворої матері, інші дядьки вбивають невинних. І коли зустрічаються добрі, то поганим стає жаркувати, ніж в мартенівській печі.

Люк Райт - герой, якого грає Джейсон Стетхем, з минулого, він крутіший вареного яйця і скель, він не знає пощади до тих, хто стоїть на його шляху і горе тим, хто його засмутив, бо він не знає, що говорити у випадку, коли збирається когось вбити, він просто вбиває. Російські мафіозі сильно погарячкували, залишивши йому життя, коли могли його забрати, і за цю «помилку» вони дорого платять. Так само як і китайська Тріада, якій не вчасно прийшла ідея ображати маленьку дівчинку. Її захисник здатний і їх покарати.

Плюсом картини є і навколишній антураж: продажні копи і чиновники, російська мафія і Тріада, колишні друзі і напарники, що стали на невірний, з точки зору героя, шлях. Діалоги слухаються дуже навіть приємно, сцени перестрілок (особливо в готелі) виглядають видовищно, кіно просто дихає підзабутими з роками бойовиками, де герой одинак ​​карає негідників. Тут режисер, хвацько закрутивши інтригу перестрілок, в кінці, замість покладеної грандіозної бійки-стрілянини, раптом змінює тональність на зниження напруження пристрастей, але не на шкоду епізодами, кінцівка вийшла миролюбно-грізною в дусі слів «Хто до нас з мечем прийде, той від меча і загине » або навіть точніше буде сказати «ми мирні люди, але наш бронепоїзд стоїть на запасній колії».

Фільм вийшов не без недоліків, окремі моменти викликали питання, але в цілому видовище вийшло захоплююче-цікавим, в дусі кращих зразків жанру минулого. І як завжди Стетхем неповторний в ролі брутального крутого хлопця.

РS
Після перегляду зловив себе на думці, що це вже другий фільм після «Дістати Грінго» з Мелом Гібсоном, який знятий в дусі бойовиків минулого. Може в Голлівуді вирішили, що нове це добре забуте старе?

Рецензії користувачів